Uge 30
Kenneth sætter vådrumsgips på indersiden af badeværelset, mens Ole murer indbygnings-
pejsen ind.

Byggeriet har ligget stille sidst på ugen, hvor vi har været til sportsuge og nydt at holde at par dage fri.
Der er kommet gipsloft op i hele køkkenet og badeværelset.

Skelettet er blevet beklædt, og konturerne af badeværelset begynder at træde frem.
Uge 29
Kenneth har i den foreløbne uge rundet arbejdstime nr. 500 i huset på lidt under fem måneder.
Der kan ses, at der bliver brugt mange timer i huset i øjeblikket - at få skjult de grimme vægge og det uens loft giver et helt andet indtryk.
Loftet er blevet stroppet ned, så det skjuler den store jernbjælke, efter der er kommet gips på alle ydervæggene.
Gipspladerne til loftet kommer på plads ved hjælp af gipshejsen.

Forinden har vi fået trukket ledninger til lampeudtag og halogenspots.

Til højre ses skorstenen der er ved at tage form.
Uge 28
Vi væltede hele den ujævne og tykke væg til vaskerummet, da vil alligevel skulle gøre dørhullet højere.

Murstenene er renset af og gemt til skorstenen i køkken/
alrummet
Nu begynder rummene for alvor at tage form...

Der er trukket el i væggene og kommet isolering og to lag gips udenpå stålskinnerne.
Weekend uge 27
Kenneth er gået i gang med at sætte gips-skinner op i køkken og bad - et ikke helt nemt arbejde med buede vinduer og skrå lysninger.
Jeg er gået i gang med at kitte og male vinduerne i vaskerummet.
Vi har ferie de næste tre uger - og går til den - glæder os til at vise hvor langt vi er nået om en uges tid...
Weekend uge 26
Efter vvs'eren og elektrikeren havde gjort deres arbejde, gik vi i gang med at støbe fredag, hvor gulvet i vaskerum og bryggers blev støbt. Lørdag fik vi hjælp af "Disk", og de to murere og fire hjælpere var færdige med at støbe 90 m2 efter fem timer.
Vi er nået et stykke, siden køkken/
alrummet lignede et bombekrater for bare otte weekender siden. Rusti har her sneget sig med på billedet - han var også den første, der betrådte gulvet og satte nogle nydelige små spor...
Weekend uge 25
Så venter vi bare på murerne og vvs'eren.
Vi har fået tegnet op, hvor de forskellige elementer skal stå, lagt dampspærre og rionet. Køkken/
alrum, bad, bryggers og vaskerum er klar, så der kan trækkes varmeslanger.
Weekend uge 24
I denne weekend har vi rettet grus af og lagt gulvisolering i køkken og bad - vi håber i løbet af ugen at nå vaskerummet og den lille gang også. Det er helt mærkeligt at komme op i niveau og se ud af vinduerne efter at have gået på bunden af krybbe-
kælderen...
Weekend uge 23
Vi har haft besøg af en VVS'er og en kloakmester, der har trukket vand og sat afløb af til de forskellige installationer. Vi er helt færdige med at køre og stampe fyldgrus i køkken og bad.
Også i den lille gang og i vaskerummet er der trukket afløb.

Under "Om projektet" har vi lagt tegninger af køkken og bad ind
- TRYK HER

Weekend uge 22
Så er vi næsten nået op i niveau med gruset. Vi har brudt væggen ned mellem bad og køkken/
alrum, så faldstammen kan blive skjult i den nye væg.
Det store grus-bjerg på græsplænen svinder langsomt ind...
Det er snart til at se en ende på at køre grus ind i køkken/alrummet - der mangler kun et par cm af den grove grus, inden der skal rettes af i en finere grustype. De sidste udluftningshuller fra krybbekælderen er blevet muret til indefra, der er trukket afløb og den sidste beton fra kældergulvet rundt langs væggen er banket ned.
Vi har bestilt køkken ved HTH og vinduer og døre med bue ved Nordvinduet - 30 vinduer, to dobbelte facadedøre og tre dobbelte havedøre.
Weekend uge 21
Så blev blande-
maskinen taget i brug - vi bygger op, og det går den rigtige vej!
Kenneth har muret alle kælder-
vinduerne til i køkken/
alrummet - her støber han beton-
fundamentet, som skorstenen skal hvile på.
Efter sidste weekends flytning er der igen sket lidt på gården. Alle kældervinduerne er muret til, fundamentet til den nye skorsten er støbt, og der er gravet af til isolering i bryggers og den lille gang ved trappen.
Rusti er som den første af os flyttet ind på gården, og han forsøger på bedste vis at tilpasse sig livet som gårdkat, selvom det er hårdt - bl.a. er han blevet "basket" ned af træet i gården af en due, og vi får jævnligt besøg af en lillebitte hunkat, der spiser hans mad lige foran øjnene på ham!
Weekend/pinse uge 19
Sune skovler ind gennem havedøren, mens Hans Peter stamper gruset
Græsplænen lider under de store maskiner... Tine kom med den lille "Belle", mens Kenneth forsynede vores hjælpere med grus med den store bobcat.
Vi var ikke kommet langt alene med de 11 læs grus - her tager Troels og HP fra.
Endelig går det så småt den rigtige vej... Vi er begyndt at køre grus ind i kælderen med hjælp fra to bobcats og vores familier. Vi er ikke færdige endnu, men har gjort et godt indhug i stakken i haven.
Derudover har vi fået gjort klar til at samle alle installationer i teknikrummet, så kælderen kan fyldes helt op, når kældervinduerne er muret til.
Weekend uge 18
Hans Peter hjalp med at få banket det sidste beton ned i kælderen/
køkkenet, så vi nu er klar til at køre grus ind.
Endelig fik vi gulvet i køkkenet fjernet helt, og hele huset er nu en ruin bestående af nogle vægge, men helt uden gulve!
Endelig fik vi has vi betongulvet i køkkenet - det har været en hård kamp. Efter gulvet i køkkenet er væk, har vi fået hugget gulvet op i den lille gang mod fløjen og på badeværelset. Brokkerne er jævnet ud, så vi nu er så godt som klar til at køre trillebørerne i stilling til næste weekend. Det er skal blive rart at begynde at fylde noget ind huset efter to måneder med nedrivning!
Weekend uge 17
Situationen her er ved at blive en klassiker.... Kenneth med et eller andet stykke værktøj - her med den store Bosch hammer i færd med fjerne betongulvet i køkkenet. Det ryddede areal er resultatet af flere timers arbejde! Det kommer til at tage sin tid.
Vi havde næsten opgivet og begravet det i murbrokker, men Kenneth fik til sidst skilt fyret ad og slæbt op af kælderen. Vi sætter det senere til i værkstedet som supplement til stokerfyret.
Vi har fået grus til at fylde i kælderen og krybbekælderen, og er så småt begyndt at køre det ind i kælderen under det kommende vaskerum. Kenneth har stået bag den dunkende Bosch hammer det meste af weekenden, og har fået slået betongulvet op i bryggerset (fløjen, der er forbundet med køkkenet). Betonblandingen i køkkenet er dog anderledes alvorlig, og det kommer mindst til at tage et par dage til med hammeren, før vi kan begynde at køre grus ind der.
Weekend uge 16
Stakkene på den lille græspæne foran huset er væk, og det ser igen næsten beboeligt ud.
Alle nåletræerne er fældet og buskene langs gadekæret er skåret helt ned. Den store taks kunne jeg dog ikke overtale Hans Peter til at fælde...
Lad mig sige det lige ud - der er ikke sket meget inde i huset i denne weekend. Vi har brugt tiden til at rydde op i alle stakkene på gårdspladsen, så der ikke længere flyder puds, træ og gamle rør over hele græsplænen. Kenneth har også hugget gulvet op i det kommende vaskerum og tømt kælderen, der gemte sig under gulvbrædderne. Jeg har skåret de sidste buske ned, mens Hans Peter fældede de sidste nåletræer foran huset.
Weekend uge 15
Tine bryder væggen ned mellem badeværelset og havestuen. Vi udvider badeværelset med to vinduer.
Græsset er slået, og der er kommet vand i bassinet. Det kæmpestore lærketræ er blevet fældet for at give mere lys.
Hans Peter er gået i gang med at fælde fyrre- og lærketræerne nord for stuehuset. De sidste træer mangler endnu.
Jeg har været på havearbejde hele weekenden - det har pyntet meget, og vi har endda fået fyldt vand fra gadekæret i havebassinet. Det har også hjulpet meget på lysindfaldet i huset, at Hans Peter har været på besøg med motorsaven og ryddet ud i de grimme nåletræer.
Indendøre har vi fået en jernbjælke op i stedet for den bærende væg mellem køkkenet og fjernsynsstuen, og Tine har "svunget" hammeren og væltet væggen i badeværelset.
Uge 14
Så er væggen mellem fjernsyns-
stuen, køkkenet og kælder-
nedgangen helt væk - og man kan med lidt god fantasi begynde at drømme om køkken/
alrummet!
Gulvet i fjernsynsstuen er brækket op, så det er nemt at komme af med mur-
brokkerne. Vi fylder kælderen op, hovedsageligt fordi vi på den måde kan skabe det store køkken/alrum (uden kælder-
nedgangen).
Vi har holdt weekenden fri og nydt livet ved Vesterhavet, men derfor er der alligevel i ugens løb sket lidt på gården. Kenneth har brækket det sidste murværk mellem køkken og fjernsynsstuen ned, så vi nu kan få monteret en jerndrager som erstatning for den bærende væg. Murbrokkerne fylder vi i kælderen direkte gennem stuegulvet.
Weekend uge 13
I morgen-
sol og eftermiddags-
sol.
Kenneth piller skorstenen fra køkkenet ned og dækker senere hullet til.
Endnu et dyr dukkede op i skorstenen - en lille flagermus, som nu er blevet "tvangs-
forflyttet" til laden.
De to skorstensrør, der løber sammen til en skorsten. Skorstenen skal genetableres fra køkken/
alrummet (lige løb).
Nedrivnings-
arbejde i køkkenet. Kenneth er i gang med muren til kælderen - stolperne understøtter den bærende konstruktion.
Fantastisk vejr - også for gør-det-selv folk som os! Kenneth har brækket skorstenen ned og er begyndt fjerne væggen i det kommende køkken/alrum. Jeg har brækket lofter ned og fjernet de sidste gulvtæpper - og så var det jo svært at holde sig fra haven i det dejlige vejr...
Påsken (uge 12)
En stolt far med sin missedreng... Da vi brækkede loftet ned fandt vi denne rotte - bidt ihjel lige over nakken. Rusti er for alvor blevet gårdkat og har virkelig bevist sit værd!
Forhaven dækket af puds, ler, tapetrester mv. Kenneth har bygget en sliske fra førstesalen.
Støvet har endnu ikke lagt sig, men sådan ser førstesalen nu ud efter alle rumindelinger og lofter er fjernet. Det er svært at forestille sig, at der for ikke så lang tid siden har været ti værelser her...
Glade og tilfredse, men også temmelig trætte.
Vi har fået ryddet førstesalen helt, så den er lige til at lukke af, og kan vente til vi er færdige med underetagen. Det har været et slemt svineri, så vi er glade for, at vi har brugt tiden på at gøre det nu og ikke senere skal svine hele huset og haven til.
Arbejdet har taget os hele påsken - på papiret var det en nem opgave, men blev besværliggjort af tredobbelte gulvbelægninger og et ti centimeter tykt lag ler oven på loftet - ment som brandsikring! Delmålet er næsten nået - skorstenene i den nordlige ende skal også fjernes og bygges op i et lige løb (to skrå skorstene nu).
Ruth og Hans Peter - og i særdeleshed Sune - har brækket lofter ned i fjernsynsstuen og spisestuen.
Weekend uge 11
Havestuen, hvor krybbe-
kælderen nu er helt fritlagt og vandrørene fjernet. Rørene var omviklet aviser fra 1937.
I røg og damp på 1. salen. "Desværre" bygget alt for solidt!
Det føles faktisk ikke, som om vi har nået så meget i denne weekend. I kælderen stod der 10 cm vand ovenpå tøvejret, og det tog ret lang tid at få tømt med spand og skovl.
Jeg gik i gang i den nordlige ende af 1. salen i den tro, at det skulle gå lige så let som i den anden ende, men jeg kom ikke langt med brækjernet, da væggene og lofterne her er bygget af dobbelt forskalling med strå, puds og hønsenet udenpå. Så jeg måtte hente forstærkning til i form af Kenneth og bajonetsaven.
Kenneth fik taget de sidste gulvbrædder i havestuen op, og med hjælp fra Jan fik han radiatorerne og strøerne båret ud.

Weekend uge 10

Kenneth tager de gamle gulvbrædder op, og der bliver åbent ned til krybbe-kælderen
Den sydlige del af førstesalen er helt ryddet. Her var før fire værelser. Hullet i gulvet fører ned til hall'en
Kenneth tager imod træ og cellutexplader fra mit nedrivnings-arbejde på 1. sal

Stadig fulde af energi, selvom min morfar siger, at han ville miste modet, hvis han skulle i gang med sådan et projekt!
Kenneth fik fjernet alle radiatorerne - det kommer nærmest til at kræve en kran at få dem ud - flere af dem vejer mindst 500 kg!
Jeg fik brækket hele den sydlige del af førstesalen ned, så der nu på den side af kvisten er helt åbent op til kip. Kenneth begyndte af tage gulvbrædder op - vi har investeret i en tykkelseshøvl/
afretter, så vi kan lægge det gamle gulv igen ovenpå gulvvarmen.

Weekend uge 9
Til venstre:
Jeg brækker loftsplader ned i hall'en.

Til højre:
Vindeltrappen er væk og Kenneth er ved at fjerne skillevæggen mellem hall'en og spisestuen

Vores første arbejds-weekend. Vi kunne næsten ikke vente med at komme igang.
Fik væltet væggen mellem den sydvendte stue og havestuen, mellem hall'en og spisestuen og mellem det lille toilet og det sydvendte værelse.
Jeg brækkede loftet ned i havestuen og hall'en og Kenneth fjernede vindeltrappen til 1. sal og gjorde klar til, at vi kan åbne helt op til kip i hall'en, når vi engang når dertil... Vi fik også alle dørene i underetagen fjernet og sat i "sikkerhed" i værkstedet.

1. marts 2005
Med stor forventning overtog vi Rostrup Damgaard over middag. Da vi kom over bakken var det første vi så flaget, der var hejst i haven. En smuk velkomst - flaget fulgte med huset og flagstangen var nyindkøbt og var der ikke, da vi så på huset.
Huset imponerer os til stadighed med sin størrelse og muligheder... og vi fortrød i hvert fald ikke, da vi for første gang gik en tur rundt på egen hånd.